Uporabni nasveti
-
01.04.2021Sledi pribora na belem krožniku. Zakaj?
Porcelan velja za izredno trdno stvar. Po Mohsovi lestivi trdnosti, ki ima razpon od 1 do 10, v povprečju dosega vrednost 7, kakovosten porcelan iz ...
Preberi -
06.11.2019Bistvo čiščenja posode je očem skrito
Postrežba v čisti posodi je ena od bolj samoumevnih stvari v gostinstvu. Za dobro očiščeno posodo pa se skriva skbrna izbira ustreznih čistil ...
Preberi -
24.07.2018Ali so brezglutenske jedi res povsem brez živil, ki vsebujejo gluten?
V zadnjem času je zaznan porast gostinske ponudbe za živila, ki ne vsebujejo glutena. To je super novica za vse, ki gluten slabo ali pa ga sploh ne ...
Preberi -
19.03.2018Kako zagotoviti popolno mlečno peno?
Ste se kdaj vprašali v čem je skrivnost dobro spenjenega mleka, ki ima tako rahlo teksturo? Vsak barman ima verjetno svoj skrivni recept, ampak kar je vsem ...
Preberi -
19.03.2018Ni vso steklo isto steklo
Steklo je krhko. Steklo ni odporno na hitre temperaturne spremembe. Na to pomisli večina ljudi. Pa je steklo res tako krhko? To je odvisno od njegove ...
Preberi -
19.03.2018Katera bo pravilna ponev zame?
Kuhinjska ponev. Izbira se na prvi pogled zdi izredno zahtevna. Pravzaprav pri izbiri kuhinjske ponve ni enotnega odgovora, odvisno je od tipa hrane ...
Preberi